Clubnieuws

2019

Wat een fantastisch jaar hebben we weer achter de rug. 2018 gaat de geschiedenis in als één van de topjaren in de clubgeschiedenis van T.C. Basveld. Naast het absolute record qua aantal leden, was 2018 vooral op sportief vlak een geweldig succes.

Het jaar begon reeds uitstekend in de wintermaanden met enkele knappe prestaties van onze jeugdspelers, meerdere finaleplaatsen en zelfs enkele tornooizeges.

De interclubcompetitie was voor T.C. Basveld een ongezien succes. Meer dan de helft van de jeugdploegen haalden de eindronde, het ultieme bewijs dat er in de breedte fantastisch werk wordt geleverd door het trainersteam. Voor het tweede jaar op rij waren 2 jeugdteams present in het finaleweekend. Helaas moesten zowel de jongens U9 (Toon, Briek en Lukas) als de meisjes U11 (Amber & Marjolie) het onderspit delven.

Naar jaarlijkse traditie werd de Dames 35-ploeg Limburg kampioen en dit reeds voor het vierde jaar op rij. Maar na het nipte verlies van de Belgische finale in 2017 waren de dames maar uit op één ding: de Nationale Titel. En zo geschiedde eind september in het verre Duinbergen. Een fanstastische prestatie van Inne, Leen, Moniek, Marianne, Marie en Liesbeth.

 

Finalisten Limburg Meisjes U11 en Jongens U09

 

In de zomermaanden werden door onze jeugdspelers mooie prestaties geleverd : liefst 18 spelers haalden 1 of meer finales.

De strafste prestaties werden geleverd door Amber Geypens, die van de 6 tornooien waaraan ze deelnam winnend kon afsluiten en Lio Ramaekers die voor het tweede jaar op rij de Masters van de Ethias Tour haalde.

De recreatieve spelers konden zich uitleven in verschillende kampen en stages, waarbij vooral de succesvolle themakampen in het oog sprongen. Daarnaast waren er voor iedere doelgroep heel wat nevenactiviteiten, die stuk voor stuk op erg veel respons konden rekenen.

In het najaar kregen we de heuglijke boodschap van Tennis Vlaanderen dat T.C. Basveld ook in 2019 het label ‘Jeugdvriendelijke Tennisclub’ en het label ‘Erkende Tennisschool’ mag uitdragen.

Bovendien staat onze jeugdwerking opnieuw in de top 10 (plaats 9) in de ranking van meest jeugdvriendelijke clubs in Vlaanderen en dit reeds voor de 3e keer in de laatste 5 jaar. We kunnen dan ook gerust stellen dat de jeugdwerking van T.C. Basveld tot de absolute top in Vlaanderen behoort.

 

 

DIKKE, DIKKE PROFICIAT VOOR IEDEREEN die bijgedragen heeft aan dit schitterend resultaat!!!!!

Nog beter doen is moeilijk maar toch gaan we met zijn allen de uitdaging aan. Ook voor 2019 hebben het trainersteam en het clubbestuur ernaar gestreefd om een programma samen te stellen waar iedereen zijn gading in kan vinden, van de allerkleinsten tot de volwassenen. Zoals elk jaar proberen we voor enkele primeurs te gaan en zo staan er in 2019 enkele nieuwe activiteiten op de agenda.

Wij hopen dan ook dat 2019 voor jullie een nog beter, leuker én succesvoller jaar mag worden op T.C. Basveld.

In deze folder wordt, naast een korte beschrijving van alle activiteiten, een samenvatting gegeven van het Kidstennisconcept. Verder vinden jullie terug hoe en wanneer men kan inschrijven en betalen voor de activiteiten.

In het midden van de folder vinden jullie de handige overzichtskalender terug, die thuis een absolute must aan het prikbord moet worden!

Veel leesplezier en we hopen dat jullie massaal inschrijven op onze talrijke activiteiten.

 

2018

Allereerst willen het trainersteam, de jeugdwerking en het hoofdbestuur van T.C. Basveld jullie een gelukkig 2018 toewensen met heel veel tennisplezier!

Vorig jaar is als een tsunami voorbijgevlogen, maar met plezier kijken we nog even achterom naar het bijzonder succesvolle 2017.

Het jaar begon uitstekend met reeds in de wintermaanden enkele knappe prestatie van onze jeugdspelers met enkele finaleplaatsen en tornooi-overwinningen.

Het interclubseizoen was voor T.C. Basveld een ongezien succes. Na in 2016 voor het eerst in 10 jaar nog eens een jeuhdploeg in de finale te hebben gehad, was T.C. Basveld het laatste weekend van juni dit keer met 2 ploegen vertegenwoordigd. De meisjes 11 moesten helaas het onderspit delven, maar voor de U15-ploeg was de 2e opeenvolgende finale deze keer de goed keer. Zij mochten in augustus aantreden in de intergewestelijke eindronde en ook daar stapten ze naar ierdere ontmoeting als winnaars van het veld en mochten zij zich Vlaams kampioen noemen. Bij de volwassen zorgden de Dames 35-ploeg voor een prestatie zonder voorga door voor het 3e opeenvolgende jaar met de Limburgse titel aan de haal te gaan!!

Zomermaanden zijn traditioneel de drukke periode van de tornooien. Liefst 22 jeugdspelers speelden 1 of meer finales, wat eens te meer de sterkte van de jeugdwerking van T.C. Basveld in de breedte aangeeft. Al een aantal jaar denken we ons toppunt bereikt hebben, maar ieder jaarslagen we erin een stapje erbij te doen.

De recreatieve spelers konden zich uitleven in verschillende kampen en stages, waarbij voor de succesvolle themakampen in het oog sprongen. Daarnaast waren er voor iedere doelgroep heel wat nevenactiviteiten, die stuk voor stuk op erg veel respons konden rekenen.

In het najaar kregen we de heuglijke boodschap van Tennis Vlaanderen dat T.C. Basveld het label ‘Jeugdvriendelijke Tennisclub’ en het nieuwe label ‘Erkende Tennisschool’ behaalde en dit reeds voor het vierde jaar op rij.

Bovendien staat onze jeugdwerking op de 12e plaats in de ranking van meest jeugdvriendelijke clubs in Vlaanderen, waarmee we onze plaats in de top wederom kunnen behouden. We durven dan ook gerust stellen dat de jeugdwerking van T.C. Basveld tot de absolute top in Vlaanderen behoort.

DIKKE, DIKKE PROFICIAT VOOR IEDEREEN die bijgedragen heeft aan dit schitterende resultaat !!!!!

Onze club is er zich van bewust dat er nog stappen kunnen gezet worden. Zonder de steun van iedereen, die betrokken is bij onze mooie club, is dat echter moeilijk.

We hopen dan ook dat onze grote T.C. Basveld familie volgend jaar jullie volle steun mag blijven genieten !

Vlaams Kampioen 2017 - reeks U15: Kaat, Sara & Ellen

De uitdaging bij zowel het trainersteam als het clubbestuur is om elk jaar een programma samen te stellen waar iedereen zijn gading in kan vinden. Zoals elk jaar proberen we voor enkel niewtjes te gaan en zo staan er ook in 2018 staan er dan ook weer enkele nieuwe activiteiten op de agenda,  van de allerkleinsten tot de volwassen.

Wij streven ernaar om van 2018 een nog beter, leuker en succesvoller jaar te maken dan het afgelopen jaar.

In deze folder wordt, naast een korte beschrijving van alle activiteiten, een samenvatting  gegeven van het Kidstennisconcept.

Verder vinden jullie terug hoe, waar en wanneer men kan inschrijven en betalen voor de activiteiten.  In het midden van de folder vinden jullie een handige overzichtskalender terug die jullie thuis aan het prikbord kunnen ophangen.

Kortom een folder met daarin alle nodige informatie voor het komende tennisjaar.

Veel leesplezier en we hopen dat jullie vooral massaal inschrijven op onze talrijke activiteiten.

2017

Allereerst willen het trainersteam, de jeugdwerking en het hoofdbestuur van T.C. Basveld jullie een gelukkig 2017 toewensen met heel veel tennisplezier!

Vorig jaar is als een tsunami voorbijgevlogen, maar met plezier kijken we nog even achterom naar het bijzonder succesvolle 2016.

In het voorjaar werden de eerste knappe prestaties geleverd met enkele finaleplaatsen en tornooi-overwinningen van onze jeugdspelers.

Het interclubseizoen was voor T.C. Basveld een ongezien succes. In de laatste week van juni speelden maar liefst 5 ploegen de finale van Limburg, met voor het eerst in bijna 10 jaar ook een jeugdploeg (Meisjes 14). 4 ploegen moesten helaas het onderspit delven, enkel de Dames 35-ploeg ging met de Limburgse titel aan de haal en dit voor het tweede jaar op rij. Een straffe prestatie!!

Zomermaanden zijn traditioneel de drukke periode van de tornooien. Liefst 18 jeugdspelers speelden 1 of meer finales, wat eens te meer de sterkte van de jeugdwerking van T.C. Basveld aangeeft. Heel wat oudere jeugdspelers behaalden bovendien erg mooie resultaten in de reeksen van de volwassenen.

De recreatieve spelers konden zich uitleven in verschillende kampen en stages. Daarnaast waren er voor iedere doelgroep heel wat nevenactiviteiten, die stuk voor stuk op erg veel respons konden rekenen.

In het najaar kregen we de heuglijke boodschap van Tennis Vlaanderen dat T.C. Basveld de labels ‘Jeugdvriendelijke Tennisclub’ en ‘Erkende KidsTennisschool’ behaalde en dit reeds voor het vierde jaar op rij.

Bovendien staat onze jeugdwerking op de 10e plaats in de ranking van meest jeugdvriendelijke clubs in Vlaanderen, wat een tweede top 10 in de laatste 3 jaar betekent. We durven dan ook gerust stellen dat de jeugdwerking van T.C. Basveld tot de absolute top in Vlaanderen behoort.

DIKKE, DIKKE PROFICIAT VOOR IEDEREEN die bijgedragen heeft aan dit schitterende resultaat !!!!!

Woorden schieten tekort om hulde te brengen voor het titanenwerk dat bestuursleden, trainers, begeleiders, vrijwilligers en ook ouders verrichten !!!

Onze club is er zich van bewust dat er nog stappen kunnen gezet worden. Zonder de steun van iedereen, die betrokken is bij onze mooie club, is dat echter moeilijk.

We hopen dan ook dat onze grote T.C. Basveld familie volgend jaar jullie volle steun mag blijven genieten !

 
2016

Wat is vorig jaar toch voorbijgevlogen, maar graag willen we even terugblikken op 2015,  wederom  een “grand cru” jaar voor onze club.

In het voorjaar werden de eerste knappe prestaties geleverd met enkele finaleplaatsen en tornooi-overwinningen van onze jeugdspelers.

Het buitenseizoen werd afgetrapt met de interclubcompetitie, met een verrassende, maar des te meer verdiende finaleplaats van onze jeugdige Dames 6 ploeg. Als kers op de taart behaalde de dames 35-ploeg de Limburgse titel en in het najaar werd de halve finale het eindstation in de nationale eindronde. In de zomermaanden konden onze spelers zich meten met anderen op talrijke tornooien. Verschillende spelers behaalden één of meerdere tornooizeges, maar de uitschieter van het jaar was zonder twijfel Britney Nysen. Zij won maar liefst 10 tornooien in het enkelspel en eindigde dan ook terecht op de 1e plaats in het criterium van Dames 5. Op het einde van het seizoen won zij ook nog de Limburgse Masters om daarna op de Belgische Masters pas in de halve finale te verliezen tegen de Belgische kampioene in haar reeks.

De recreatieve spelers kwamen in 2015 ook weer volop aan hun trekken. Zo konden zij deelnemen aan een hele reeks kampen, stages of andere activiteiten.

In het najaar kregen we de heuglijke boodschap van Tennis Vlaanderen dat T.C. Basveld, net als in 2013 en 2014 de labels ‘Jeugdvriendelijke Tennisclub’ en ‘Erkende KidsTennisschool’ behaalde.

DIKKE, DIKKE PROFICIAT VOOR IEDEREEN !!!!!

T.C. Basveld blijft op vlak van jeugdwerking meedraaien in de top van Limburg, een enorme realisatie van de jeugdwerking.

Woorden schieten tekort om hulde te brengen aan het titanenwerk dat bestuursleden, trainers, begeleiders, vrijwilligers en ook ouders verrichtten !!!

Onze club is er zich van bewust dat er nog stappen kunnen gezet worden. Zonder de steun van iedereen, die betrokken is bij onze mooie club, is dat echter moeilijk.

We hopen dan ook dat onze grote T.C. Basveld familie volgend jaar jullie volle steun mag blijven genieten !

 

2015

2014 is achter de rug, graag willen we toch even terugblikken op dit voor onze club uitzonderlijk mooi tennisjaar. Het begon in februari toen T.C. Basveld  - terecht - verkozen werd tot SPORTCLUB van de gemeente Zonhoven. 

 
De interclubcompetitie luidde het zomerseizoen in en daar presteerden onze jeugdspelers meer dan behoorlijk. Vijf ploegen haalden de eindronde; twee teams konden zelfs doorstoten tot de halve finale. Later op het seizoen konden onze spelers zich meten in tornooien over de hele provincie. En met het nodige succes, want meerdere   jeugdspelers behaalden 1 of meer tornooizeges. Als kers op de taart behaalde Jef Bongaers de 1e plaats in het gereputeerde Jeugdsterrencircuit.
 
Ook voor de recreatieve spelers viel er in 2014 heel wat te beleven. Zo konden zij deelnemen aan een hele reeks kampen, stages of andere activiteiten. Voor het eerst organiseerden we een SurPriseDay en dat was meteen een schot in de roos. Aan de afwezigen kunnen we zeggen “Wees er bij in 2015”.
 
In het najaar kregen we de heugelijke boodschap van Tennis Vlaanderen dat T.C. Basveld, net als in 2013 de labels ‘Jeugdvriendelijke Tennisclub’ en ‘Erkende KidsTennisschool’ behaalde.
 
DIKKE, DIKKE PROFICIAT VOOR IEDEREEN !!!!!
 
Voor de club ook een teken van erkenning en waardering voor het harde werk dat door een hele ploeg (bestuursleden, trainers, spelers, ouders, vrijwilligers)  gedaan werd. Als klap op de vuurpijl kwam daar ook nog bij dat T.C. Basveld voor het eerst in zijn bestaan de top 10 is binnen gedoken van meest jeugdvriendelijke clubs in Vlaanderen, iets waar we met zijn allen ontzettend fier op mogen zijn.
T.C. Basveld is op vlak van jeugdwerking de tweede Limburgse club; een enorme realisatie van de jeugdwerking.
Woorden schieten tekort om hulde te brengen aan het titanenwerk dat BJW (Basveld Jeugd Werking) verrichtte !!!
 
Onze club is er zich van bewust dat er nog stappen kunnen gezet worden. Zonder de steun van iedereen, die betrokken is bij onze mooie club, is dat echter moeilijk. 
 
We hopen dan ook dat onze grote T.C. Basveld familie volgend jaar jullie volle steun mag blijven genieten !