VERZOEK OM OPENINGSUREN PADEL TE RESPECTEREN

Erik De Gruyter 20-06-2021

Vorige week vond op de club een infovergadering plaats voor de buurtbewoners naar aanleiding van het feit dat TC Basveld de intentie heeft om een derde padelterrein aan te  leggen.

Zoals bekend had de buurt eerder klachten kenbaar gemaakt over geluids- en lichtoverlast. Tijdens de infovergadering kwamen er nog enkele andere klachten boven water.

Zo blijkt een beperkt aantal leden het niet zo nauw te nemen met de “openingsuren” van de padelterreinen (8u tot 22u). Tijdens het weekend wordt er zelfs al vanaf 7 uur gepadeld… Ook blijkt dat er na 22u bij maanlicht nog vlotjes een half uur wordt doorgespeeld…

TC Basveld wenst duidelijk te stellen dat een goed buurtmanschap van primordiaal belang is. De club vraagt de zogenaamde schuinmarcheerders dan ook de openingsuren op de padelterreinen te allen tijde strikt na te leven!!!

Een tweede gevoelig punt voor de buurtbewoners is het taalgebruik dat sommige leden zich veroorloven. Als een jonge moeder aan haar vierjarige dochter moet uitleggen wat er schuil gaat achter een vijfletter schuttingswoord dat gerelateerd is aan een mother dan is er iets mis…

Aan iedereen het verzoek om in het taalgebruik respect op te brengen naar de buurtgemeenschap.

Nog even meegeven dat TC Basveld op zeer korte termijn met de gemeente zal bespreken welke oplossingen voor geluidsdemping er komen om de overlast bij de buren weg te nemen.

Alle communicatie hierover zullen onze leden via de bekende kanalen vernemen.

Enjoy the game and keep it safe !!!