Najaarsinterclub

Wat

• 1 ploeg = 4 spelers
    • Dubbel Heren: 4 heren (max. 8 heren op het formulier ploegensamenstelling)
    • Dubbel Dames: 4 dames (max. 8 dames op het formulier ploegensamenstelling)
    • Dubbel Gemengd: 2 heren en 2 dames (max. 4 heren en 4 dames op het formulier ploegensamenstelling)
  • Per ontmoeting worden 4 dubbels gespeeld, telkens in 2 shiften, op 2 terreinen. In de categorie Dubbel Gemengd worden 1 DH, 1 DD en daarna 2 DG gespeeld.
  • Poules van max. 5 ploegen (4 ontmoetingen). In de mate van het mogelijke worden deze regionaal samengesteld.
  • Er wordt geen eindronde gespeeld. Er wordt wel een systeem uitgewerkt waarmee je ploeg, naargelang de plaats in de ranking, kans kan maken op mooie prijzen. Lees hieronder meer daarover.

• 5 weekends: 28-29/08, 4-5/09, 11-12/09, 18-19/09, 25-26/09
    • zaterdag 10u00: DD, DH, DG Open
    • zaterdag 14u00: DD 25+, 50+
    • zondag 10u00: DG 25+, 50+
    • zondag 14u00: DH 25+, 50+

DH, DD Open

• Open categorie Dubbel Heren en Dubbel Dames zodat alle spelers geboren vanaf 2005 en vroeger kunnen deelnemen.
  • 9 afdelingen (som van de punten van de 4 spelers, punten volgens dubbelklassement).

DG Open

• Open categorie Dubbel Gemengd zodat alle spelers geboren vanaf 2005 en vroeger kunnen deelnemen.
  • 7 afdelingen (som van de punten van de 4 spelers, punten volgens dubbelklassement).

DH, DD, DG 25+

• De bestaande DG25+ wordt uitgebreid met DD25+ en DH25+

DH, DD, DG 50+

• De bestaande DG50+ wordt uitgebreid met DD50+ en DH50+
  • 1 afdeling (som van de punten van de 4 spelers, punten volgens dubbelklassement)

Creditsysteem

Een eindronde voor de Najaarsinterclub is praktisch niet haalbaar, maar we zochten wel naar een mooi alternatief.

• We werken met een creditsysteem waarbij elke deelnemende ploeg kans maakt op leuke prijzen.
  • Na de laatste ontmoeting loten we de winnaars.
  • Creditsysteem:
    • Bij winst van een ontmoeting (4-0 of 3-1) krijgt de winnende ploeg 5 credits
    • Bij gelijke stand of winst via een forfait (2-2 of 4-0 met forfait) krijgt de ploeg 3 credits
    • Bij verlies van een ontmoeting (1-3 of 0-4) krijgt de verliezende ploeg 1 credit
  • Een ploeg die een ontmoeting verliest door forfait, krijgt:
    • bij een eerste maal 0 credits  en behoudt de reeds verzilverde credits
    • bij een tweede maal eveneens 0 credits, maar verliest de ploeg ook alle reeds behaalde credits
  • Alle credits worden omgerekend naar het spelen van 4 ontmoetingen zodat ook een poule van 4 ploegen (met dus 3 ontmoetingen) evenveel kans maakt als een poule van 5 (of 6) ploegen. Hierbij wordt er afgerond naar boven (vb. 13,2 credits wordt 14 credits).

Praktische richtlijnen

• Er mogen tot 8 spelers op de ploegensamenstelling worden toegevoegd (max. 2 extra mannen en/of 2 extra vrouwen).
  • Download hier een aangepast blancoformulier ploegensamenstelling
  • Naast een max. puntentotaal per ploeg, is er ook een max. puntentotaal per dubbelteam.
  • Elke ontmoeting bestaat uit 4 wedstrijden. Er wordt gespeeld op 2 terreinen. Opgelet: de volgorde is van belang:
    • Dubbel Gemengd: eerst 1x dubbel heren en 1x dubbel dames, daarna 2x dubbel gemengd.
    • Dubbel Heren en Dubbel Dames: De dubbel met de meeste punten speelt altijd eerste dubbel. Het puntentotaal van de 1ste dubbel moet dus hoger of gelijk zijn aan het puntentotaal van de 2de dubbel. Het puntentotaal van de 3de dubbel moet hoger of gelijk zijn aan het puntentotaal van de 4de dubbel.
  • Elke speler mag per ontmoeting max. 2 dubbelwedstrijden spelen (waarvan max. 1 dubbel gemengd in de categorie DG)
  • Het aantal punten van de 1ste gemengde dubbel moet hoger of gelijk zijn aan het aantal punten van de 2de gemengde dubbel
  • Ontmoetingen mogen vooruitgeschoven worden of achteruit tot uiterlijk zondag 26 september in akkoord met beide partijen
  • Er kunnen onbeperkt spelers worden toegevoegd aan de spelerslijst.
  • Het is toegelaten om op eenzelfde speeldag aan meerdere ontmoetingen van de najaarsinterclub deel te nemen voor zover dit praktisch haalbaar is en een andere ontmoeting niet in het gedrang brengt
  • Uit bevraging van spelers en clubs blijkt dat zij samen eten na de ontmoeting erg appreciëren. We laten de clubs vrij in hun keuze maar we willen wel dat de thuisclub minstens 72 uur vooraf de bezoekers uitnodigt en daarbij duidelijk vermeldt of er al dan niet een maaltijd wordt aangeboden (en tegen welke prijs).
  • Inbreuken tegen het reglement en klachten worden behandeld door de Hoofdzetel Tennis Vlaanderen. Boetes tegen inbreuken worden voor najaarsinterclub analoog toegepast zoals bij gewestelijke interclub.
Event Datum/tijd
zaterdag 28 augustus 2021 om 10u00