Home | Maxim en Jef Limburgs Kampioen

Maxim en Jef Limburgs Kampioen

Gisteren speelden Maxim Spaas en Jef Bongaers in Diest de finale in de reeks U15/2. Tegenstander was Tennisdel. In de voorronde werd er nipt van Tennisdel verloren, dus hoog tijd voor revanche. Als eerste was Maxim aan de beurt. Na een zeer sterk begin van beide spelers veranderde de wedstrijd in een tactisch steekspel, dat bijna 3 uur zou duren. Na verlies van de eerste set vocht Maxim zich terug in de wedstrijd met winst in de tweede set. In de 3e set ging hij verder op dit elan en bij 3-1 stond de tegenstander op kraken. Maar de wedstrijd kantelde nog en na enkele spannende games met zeer lange rally's moest Maxim de duimen leggen met 5/7.

Alle druk lag daarna op de schouders van Jef. Hij moest en zou winnen, zeker op zijn verjaardag. Na een gelijkopgaand begin tot 3-3 ging Jef daarna in één ruk door naar 6/3 setwinst. In de tweede set denderde hij vervolgens door naar een 5/1 voorsprong. Tennisdel sputterde nog even tegen maar bij 5/3 maakte Jef het dan resoluut af. 2 keer 6/3 en op naar de beslissende dubbel.

Een spannende wedstrijd werd verwacht, maar Maxim en Jef gaven hun tegenstanders geen kans. Met 6/2 6/2 werden de tegenstander uit Tennidel naar huis gestuurd en was de Limburgse titel voor dit geweldige duo een feit.

!!! DIKKE PROFICIAT MAXIM EN JEF. TOP GEDAAN !!!

Het weekend kan voor de jeugd van T.C. Basveld nog mooier worden, want vandaag spelen Briek Bussé en Xieme Francois ook hun Limburgse finale. Zij beginnen er aan deze namiddag om 13u 30. Succes jongens