Interclub 2020 inschrijven voor 15 januari

Marcel Schildermans 09-01-2020

Interclub is een vorm van competitietennis waarbij ploegen van 2 clubs het tegen elkaar opnemen. Interclub is de formule bij uitstek om met tennis in competitievorm kennis te maken.

Iedereen speelt immers in een aangepaste afdeling. Door de gezellig­heid die met de ontmoetingen gepaard gaat, is de formule zeer populair.

Sinds 2020 kunnen voor de open reeksen heren enkel ploegen gevormd worden met 4 spelers.

De open reeksen dames spelen op zaterdagnamiddag met 4 speelsters.

De andere volwassenenreeksen spelen gespreid door de week met 4 spelers.

Aarzel bijgevolg niet om aan de interclubcompetitie deel te nemen.

Reglementen Gewestelijke Interclub 2020

Inschrijven interclubcompetitie

 

INSCHRIJVEN PER PLOEG

  • De kapitein contacteert een aantal spelers met voldoende puntental en schrijft de deelnemers gezamenlijk in waarbij rekening dient te worden gehouden met onderstaande minimum aantallen. De kapitein vergewist zich ervan dat iedereen op zijn lijst akkoord is met de inschrijving.
  • De reeksen waarin min. 4 spelers vereist zijn, moeten 5 effectieve spelers bevatten + min. 1 reserve, dus 6 namen.
  • Let op de juiste volgorde. Hoogste klassementen eerst.

 

INDIVIDUEEL INSCHRIJVEN

  • Degene die geen ploeg hebben en wensen deel te nemen kunnen individueel inschrijven. Er zal dan door de interclub commissie worden getracht een ploeg te vormen. Indien u tijdens de interclub periode (april/mei) niet elke week beschikbaar bent gelieve u in te schrijven als reserve. Voor verdere vragen kan je contact opnemen met de bestuursleden.

 

AANDACHTSPUNTEN INTERCLUB

Extra-aanbod reeksen:

Dubbel Dames 60 (tot 25 ptn,  tot 50 ptn en tot 80 ptn)

Dubbel Heren 70 (tot 35 ptn)

H25 Afdeling 6 en 7: de laagste 2 afdelingen uit de Heren met 4 spelers worden nu ook aangeboden voor de +25-jarigen (tot 20 en tot 60 punten per ploeg). Speeldag is zondag.

H35 Afdeling 6: deze nieuwe afdeling tot 20 ptn is bedoeld om de volwassen recreatieve spelers een competitie op hun maat aan te bieden. Speeldag in de week, ten laatste op vrijdag.

  • De kapitein is verantwoordelijk voor het tijdig verwittigen van de tegenpartij en het juist invullen van de interclub formulieren.
  • In de interclubcompetitie is het bij de volwassenen volgens de regels van Tennis Vlaanderen verplicht om iets te eten aan te biedenaan de tegenpartij. Het eten valt volledig ten laste van de thuisploeg (organiseren + betalen)
  • In de interclub worden de ballen geleverd door de club en dienen aangekocht te worden door de spelers.
  • Van ieder lid dat zich als effectief inschrijft wordt verwacht dat hij/zij 95% van de wedstrijden speelt. Afwijkingen moeten bij de inschrijving medegedeeld worden.
  • Indien er door weersomstandigheden indoor gespeeld moet worden is dit gratis (uiteraard is er 1 ploeg van TC Basveld bij die thuis moesten spelen).