Home | BREAKING: Maxim en Jef bereiken intergewestelijke finale interclub.

BREAKING: Maxim en Jef bereiken intergewestelijke finale interclub.

Jef en Maxim speelden vandaag hun halve finale van de intergewestelijke interclub in het Oost-Vlaamse Zomergem. Maxim mocht de spits afbijten. Iedereen ging zitten voor een lange wedstrijd (Maxim speelt meer dan eens een 3-setter), maar het liep anders. De tegenstander was een maatje te groot: 0/6 2/6. Alle druk daarna op de schouders bij Jef, alhoewel... in een mum van tijd 6/1 en de eerste set op zak. De tweede set leek te kantelen, maar na een 1/4 achterstand slaagde Jef er in de wedstrijd uit te maken met 7/5.

Op naar de beslissende dubbel. In eerste instantie leek het op anti-climax uit te draaien, want bij een 2/6 0/3 achterstand leek het kalf verdronken ... leek ... Wat toen volgde was een onvervalste thriller. 5/4 voor, daarna 5/6 achter. Maar in de tie-break van de tweede set waren de Basveld-boys heer en meester: 7/1. De supertiebreak kende ook een heel merkwaardig verloop: een 0/3 achterstand werd omgebogen in een 6/3 voorsprong. De jongens uit Zomergem gaven niet af en kwamen terug tot 6/5. Maar toen was het genoeg voor de Basveld-boys en namen ze definitief afstand. 10/6 en de finale is binnen.

Een topprestatie van Maxim en Jef. Dikke dikke proficiat. Komende zaterdag spelen zij de finale tegen Wezemaal.

Supporters op post (Wommelgem komende zaterdag om 9u 30 start eerste enkel).